Project

Sportveld

Na inspanning komt ontspanning; sport als manier om spanningen te verminderen en de schooldag af te sluiten.

Samenwerken als team

Wat werkt er beter als teambuilding dan samen sporten? In Burundi is netball – een vorm van basketball – een populaire sport. Op de school van AJMPD zijn ook netball-teams gevormd. Zo leren leerlingen elkaar nog beter kennen, worden eventuele culturele spanningen verminderd door de teambuilding én kunnen ze na een schooldag ook even ontspannen!

Nationaal kampioen!

Het netball-team van de AJMPD-scholen doet het niet alleen voor het plezier; ze winnen ook wedstrijden! Ze zijn al meerdere malen nationaal kampioen geweest en bereiden zich nu zelfs voor op internationale wedstrijden. Daar hoort ook een beter sportveld bij; zo kunnen ze immers beter trainen en nog beter tot elkaar komen. EJO Burundi heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van een nieuw, professioneler sportveld. Het is nog in ontwikkeling!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de projecten, nieuwste acties en bijdragen vanuit het bestuur.

Voor u ook interessant:

Keuken bouwen

Met de bouw van een keuken wil AJMPD jongeren onderwijzen in gezonde voeding én ze voorzien van een dagelijkse maaltijd op school.

Computerlessen

Ook in Burundi zijn computerlessen nodig. Daarom ondersteunen wij de aanschaf van nieuwe computers. In de klas een nieuwe PC, daar helpen we graag aan mee!