Project

Keuken bouwen

Met de bouw van een keuken wil AJMPD jongeren onderwijzen in gezonde voeding én ze voorzien van een dagelijkse maaltijd op school.

Kooklessen en samen eten

Met de bouw van een keuken, wil de AJMPD haar curriculum op school uitbreiden door de leerlingen ook kooklessen te geven. Hierdoor leren zij wat goed en gezond eten is, leren ze meer over hygiëne en leren ze op een verantwoorde wijze met voedsel om te gaan. Bovendien krijgen ze zo ook dagelijks een warme maaltijd op school! In de keuken willen ze gebruik maken van het eten dat ze verkrijgen uit hun eigen moestuin en pluimveehouderij.

Helpt u mee?

De bouw van de keuken is een groot project. Bij dit kook- en voedings-onderwijsproject streven we naar een goed uitgeruste keuken als onderdeel van het lokaal voor het voedingsonderwijs. Zo kan het geleerde in de praktijk worden gebracht en ter plekke worden opgegeten, zodat de leerlingen in elk geval één gezonde maaltijd per dag krijgen. In 2020 en 2021 willen we geld ophalen om de keuken te kunnen financieren. Helpt u mee? De Wilde Ganzen vliegen ook voor dit project, dus uw bijdrage wordt met 50% vermeerderd. Als u dus € 1 geeft, wordt dat uiteindelijk € 1.50!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de projecten, nieuwste acties en bijdragen vanuit het bestuur.

Voor u ook interessant:

Keuken bouwen

Met de bouw van een keuken wil AJMPD jongeren onderwijzen in gezonde voeding én ze voorzien van een dagelijkse maaltijd op school.

Computerlessen

Ook in Burundi zijn computerlessen nodig. Daarom ondersteunen wij de aanschaf van nieuwe computers. In de klas een nieuwe PC, daar helpen we graag aan mee!