Project

Moestuin en pluimveehouderij

Er zijn te veel kinderen die het zonder goede maaltijd moeten doen. Wij willen meedenken in oplossingen hiervoor en hier iets aan dóen. Vandaar de moestuin en pluimveehouderij.

Kooklessen!

Aanvankelijk was het doel uitsluitend een moestuin vlakbij de school waar leerlingen hun eigen groenten kunnen verbouwen. Maar toen werd het idee geboren om de leerlingen ook les te geven in het bereiden van een goede maaltijd. Zo krijgen ze bovendien in elk geval een maal per dag een warme maaltijd.

De groentetuin

Kippen erbij 

Om de maaltijden nog gezonder te maken, zijn we ook een pluimveehouderij gestart. Met eieren van zelf gefokte kippen kun je veel maaltijden verrijken. Met financiële steun van EJO Burundi werd een eenvoudig onderkomen voor de kippen gebouwd en legkippen aangeschaft. Omdat kippen houden ook vakkennis vereist, wordt de verdere uitbouw van de pluimveehouderij ondersteund door een organisatie uit Duitsland. Samen bereiken we meer!

De pluimveehouderij

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de projecten, nieuwste acties en bijdragen vanuit het bestuur.

Voor u ook interessant:

Keuken bouwen

Met de bouw van een keuken wil AJMPD jongeren onderwijzen in gezonde voeding én ze voorzien van een dagelijkse maaltijd op school.

Computerlessen

Ook in Burundi zijn computerlessen nodig. Daarom ondersteunen wij de aanschaf van nieuwe computers. In de klas een nieuwe PC, daar helpen we graag aan mee!